Πρόσφατα Θέματα
Παρόντες χρήστες
26 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 26 επισκέπτες Κανένας
[ Δες όλη τη λίστα ]
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 545, στις Πεμ 01 Ιαν 2015, 15:59
Σύνδεση
Τι να σπουδάσω;
+16
Tania_Re
Maria Louiza Cullen
Victoria
κατερινα καλεν
dзспоiйа cцllел
Nemesis of Love
sweety
peby
eleanna mtc
Alice-Bella Cullen
Celest Volturi
Rosemarie Hathaway
Marzaki Cullen
Nantia Hale_Biers
SaveWaterDrinkBlood
Roza Cullen
20 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 3
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Τι να σπουδάσω;
Τι να σπουδάσω; Πώς να αξιοποιήσω τα χρόνια των σπουδών μου; Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν πια σχεδόν όλους τους νέους και τις νέες, μιας και φθάσαμε σε μια εποχή όπου η τριτοβάθμια εκπαίδευση θεωρείται μάλλον αυτονόητη. Εδώ θα συζητήσουμε τόσο το θέμα της επιλογής σχολής – κάτι που αφορά όσους είναι ακόμη μαθητές – όσο και το θέμα του πώς να διανύσει κάποιος τα χρόνια των σπουδών του ώστε να βγει ωφελημένος – κάτι που αφορά περισσότερο αυτούς που ήδη σπουδάζουν.
Η επιλογή σχολής, είναι καλό να γίνεται σύμφωνα με δύο κριτήρια: Πρώτον, μου αρέσει αυτό το θέμα, αυτό το αντικείμενο (-και επίσης, είμαι ικανός να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της σχολής); Δεύτερον, αν τελειώσω αυτή τη σχολή, θα έχω καλές πιθανότητες εργοδότησης;
Τα πρώτο κριτήριο έχει να κάνει περισσότερο με σένα: Με τις δικές σου κλίσεις, τα δικά σου ταλέντα, τα δικά σου οράματα. Το τι θέλω και το τι μπορώ, είναι καταστάσεις που είναι αλληλένδετες χωρίς όμως πάντοτε να ταυτίζονται. Όταν θέλεις κάτι, πιο πρόθυμα καταβάλλεις τον κόπο που χρειάζεται ώστε να το “μπορέσεις”. Ή αντίστροφα, όταν σε κάτι τα καταφέρνεις καλά, αυτό το κάτι σου φαίνεται έπειτα πιο ευχάριστο, πιο επιθυμητό. Υπάρχει όμως και η περίπτωση όπου – με βάση κάποια επιθυμία δική μας ή κάποιων άλλων – βάζουμε ένα στόχο που είναι πέραν των δικών μας δυνατοτήτων, είτε διότι δεν έχουμε τα απαιτούμενα “τάλαντα” (- ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με τα δικά του χαρίσματα), είτε διότι κατά βάθος δεν είναι κάτι που επιθυμούμε.
Εσείς τι λέτε;
Η επιλογή σχολής, είναι καλό να γίνεται σύμφωνα με δύο κριτήρια: Πρώτον, μου αρέσει αυτό το θέμα, αυτό το αντικείμενο (-και επίσης, είμαι ικανός να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της σχολής); Δεύτερον, αν τελειώσω αυτή τη σχολή, θα έχω καλές πιθανότητες εργοδότησης;
Τα πρώτο κριτήριο έχει να κάνει περισσότερο με σένα: Με τις δικές σου κλίσεις, τα δικά σου ταλέντα, τα δικά σου οράματα. Το τι θέλω και το τι μπορώ, είναι καταστάσεις που είναι αλληλένδετες χωρίς όμως πάντοτε να ταυτίζονται. Όταν θέλεις κάτι, πιο πρόθυμα καταβάλλεις τον κόπο που χρειάζεται ώστε να το “μπορέσεις”. Ή αντίστροφα, όταν σε κάτι τα καταφέρνεις καλά, αυτό το κάτι σου φαίνεται έπειτα πιο ευχάριστο, πιο επιθυμητό. Υπάρχει όμως και η περίπτωση όπου – με βάση κάποια επιθυμία δική μας ή κάποιων άλλων – βάζουμε ένα στόχο που είναι πέραν των δικών μας δυνατοτήτων, είτε διότι δεν έχουμε τα απαιτούμενα “τάλαντα” (- ο κάθε άνθρωπος είναι προικισμένος με τα δικά του χαρίσματα), είτε διότι κατά βάθος δεν είναι κάτι που επιθυμούμε.
Εσείς τι λέτε;
Roza Cullen- V.I.P. Member
- Αριθμός μηνυμάτων : 4115
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2010
Τόπος : οπου ειναι ο Εντουαρντ!!!
Απ: Τι να σπουδάσω;
Εγω προσωπικα εχω ψιλοαπφοσισει τι θελω να σπουδασω...
Θελω να περασω στο πολυτεχνειο στη Μηχανολογων Μηχανικων Η/Υ η στην εφαρμοσμενων μαθηματικων και φυσικων επιστημων, παλι στο πολυτεχνειο...
Θελω να περασω στο πολυτεχνειο στη Μηχανολογων Μηχανικων Η/Υ η στην εφαρμοσμενων μαθηματικων και φυσικων επιστημων, παλι στο πολυτεχνειο...
μμμ εγω να πω την αληθεια ειμαι αναμεσα σε 3....σκεφτομαι σοβαρα την φιλολογια και την νοσηλευτικη οπως και επισης να μπω στην Ευελπιδων στα οπλα!!!
Εγω ειμαι αναμεσα σε: νηπιαγωγος, καθηγητρια αγγλικων και ψυχολογος...
Marzaki Cullen- Fangirl Forever
- Αριθμός μηνυμάτων : 2076
Ημερομηνία εγγραφής : 10/08/2010
Τόπος : ΚεrατciΝi Cιτy
Εγώ ανάμεσα σε αγγλική φιλολογία και παιδαγωγικά...Θα δείξει!!
Rosemarie Hathaway- Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....
λοιπον εγω σκεφτομαι ή λογοθεραπεια ή προγραμματιστρια ή δασκαλα
Celest Volturi- Administrator
- Αριθμός μηνυμάτων : 5395
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010
Τόπος : athens
Εγώ θέλω να περάσω στρατιωτικές σχολές-ιδιαίτερα στην Ευελπίδων, αλλά και ψυχολόγος στο εγκληματολογικό της αστυνομίας είναι ωραίο. Όμως νομίζω ότι σαν στόχο θα βάλω τις στρατιωτικές, γιατί έχω φάει κόλλημα με αυτές εδώ και χρόνια. (Ναι, το είχα ήδη αποφασίσει από το δημοτικό )
Alice-Bella Cullen- V.I.P. Member
- Αριθμός μηνυμάτων : 5318
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2010
Αγγλική φιλολογία!! Είμαι ερωτευμένη με τα αγγλικά!!
eleanna mtc- Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 218
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2010
Τόπος : Αθήνα
εγω θελω να γινω στρατιωτικος γιατροσ(παθολογος)η παιδιατρος.
peby- Obsessed Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 368
Ημερομηνία εγγραφής : 04/09/2010
Τόπος : θεσσαλονικη
Εγώ θέλω να σπουδάσω ή ψυχολογία, ή σκυνοθεσία :P
sweety- Devoted Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 824
Ημερομηνία εγγραφής : 24/09/2010
Τόπος : Λα-Πους
εγω εκανα μια συζητηση με τον φιλολογο μας και μου ειπε πως για να διοριστει καποιος σε ενα σχολειο πρεπει αν γραψει εξετασεις ξανα και να ειναι Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο-Σ!!!!!!ανυσηχω γιατι δεν ξερω αν τα καταφερω.
Ναι, χωρις πλάκα, οι εξετάσεις ασεπ ή οπως στο καλο λέγονται ειναι πολύ δυσκολες. Και στο ΣΕΠ που τα συζητουσαμε είχαμε και μεις αρκετους που ηθελαν στρατιωτκες σχολες. Και ο κυριως τους ελεγε οτι πρεπει να εχεις μεράκι και να το θες πολύ για να πας εκει. Παραθετω τα λόγια του "πρέπει να το γουστάρεις το χακί". Θα ηθελα να γινω στρατιωτικος γιατρος αλλα δεν ειναι για μενα. Ολοκληρη η ιδεολογια του στρατου δεν μου αρεσει. Οι διαταγες, η στολη, οι αγγαρειες, ο ιδιος ο λογος της υπαρξης του στρατου......γενικα ολα αυτα δεν τα μπορω.
Μεχρι περσι σκεφτομουν για Πολιτικος (το οποιο απερριψα εδω και λιγο καιρο αφού ανακαλυψα οτι η Ελλάδα μας πια δεν σωζεται), Γιατρος (το απερριψα γιατι φοβαμαι τα λαθη που μπορουν να στοιχισουν μια ζωη) και Μικροβιολογς. Τωρα το μονο που ισχύει ειναι ο Μικροβιολογος και προσθεσα Βιολογος (αν χρειαστει να γινω καθηγητρια θα εχω το ΑΣΕΠ που θελω να το αποφυγω οσο γινεται) και Χημικος.
Επίσης τελευταια εχω αρχισει να σκεφτομαι και για Μαθηματικος.
Αλλά θα ηθελα να μαθω βασεις, πώς δουλευουν στο πανεπιστημιο, τι μθηματα υπάρχουν και διαφορα τετοια. Φοβαμαι να κανω μια τελική επιλογη γιατι φοβαμαι οτι μολις παω στο πανεπιστημιο θα το μετανιωσω και δεν θελω να ειμαι απο αυτους που πανε για ενα χρονο και μετα τα παρατανε.
Θελω την βοηθεια σας!!!! :helpme:
Μεχρι περσι σκεφτομουν για Πολιτικος (το οποιο απερριψα εδω και λιγο καιρο αφού ανακαλυψα οτι η Ελλάδα μας πια δεν σωζεται), Γιατρος (το απερριψα γιατι φοβαμαι τα λαθη που μπορουν να στοιχισουν μια ζωη) και Μικροβιολογς. Τωρα το μονο που ισχύει ειναι ο Μικροβιολογος και προσθεσα Βιολογος (αν χρειαστει να γινω καθηγητρια θα εχω το ΑΣΕΠ που θελω να το αποφυγω οσο γινεται) και Χημικος.
Επίσης τελευταια εχω αρχισει να σκεφτομαι και για Μαθηματικος.
Αλλά θα ηθελα να μαθω βασεις, πώς δουλευουν στο πανεπιστημιο, τι μθηματα υπάρχουν και διαφορα τετοια. Φοβαμαι να κανω μια τελική επιλογη γιατι φοβαμαι οτι μολις παω στο πανεπιστημιο θα το μετανιωσω και δεν θελω να ειμαι απο αυτους που πανε για ενα χρονο και μετα τα παρατανε.
Θελω την βοηθεια σας!!!! :helpme:
εμενα ο θειος μου λεει πως επειδη εχω καλους βαθμους..αν συνεχισω ετσι να παω σε Α.Ε.Ι αλλα δεν ξερω τι ακριβως να σπουδασω!
κατερινα καλεν- Devoted Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 760
Ημερομηνία εγγραφής : 05/04/2011
Τόπος : στην πολη φορκς
και σε ποιο ΑΕΙ θα πας.......
ΑΛΛΑ και πάλι δεν εχει σχεση. αυτα που σου λεει ο θειος σου ειναι αυτα που λεγανε παλια.
εγω ξερω απο το σεπ οτι οι σχολες αυτες ειναι ιδιες απλως σου δινουν διαφορετικη καταρτηση. στα τει ειναι νομιζω τεχνολογικα κυριως ενω τα αει ειναι τα υπολοιπα?? τα τεχνολογικα δεν ειναι κατι κακο να τα σπουδασεις και ουτε και οι βασεις τους ειναι χαμηλες.....
ΑΛΛΑ και πάλι δεν εχει σχεση. αυτα που σου λεει ο θειος σου ειναι αυτα που λεγανε παλια.
εγω ξερω απο το σεπ οτι οι σχολες αυτες ειναι ιδιες απλως σου δινουν διαφορετικη καταρτηση. στα τει ειναι νομιζω τεχνολογικα κυριως ενω τα αει ειναι τα υπολοιπα?? τα τεχνολογικα δεν ειναι κατι κακο να τα σπουδασεις και ουτε και οι βασεις τους ειναι χαμηλες.....
ενδιαφερον!!! το ξερεις ομως οτι καποια στιγμη λογικα θα παθεις...καταθλιψη, ετσι δεν ειναι?? θελω να πω, ζεις στην ελλαδα.......
και οσο για τα ναυτιλιακα, μετα σκεφτεσαι στο εμπορικο ή στο πολεμικο ναυτικο να βρεις δουλεια??
και οσο για τα ναυτιλιακα, μετα σκεφτεσαι στο εμπορικο ή στο πολεμικο ναυτικο να βρεις δουλεια??
Υδραυλικός.
Τον περίμενα 2 μήνες να περάσει τους σωλήνες στο σπίτι που φτιάχνουμε με τον αρραβωνιαστικό μου.
Μιλάμε για 2 μέρες δουλειά και δεν είχε χρόνο!!!
Τρελά λεφτά!
Τον περίμενα 2 μήνες να περάσει τους σωλήνες στο σπίτι που φτιάχνουμε με τον αρραβωνιαστικό μου.
Μιλάμε για 2 μέρες δουλειά και δεν είχε χρόνο!!!
Τρελά λεφτά!
Maria Louiza Cullen- V.I.P. Member
- Αριθμός μηνυμάτων : 1133
Ημερομηνία εγγραφής : 01/07/2010
Τόπος : Αίγιο
Σχετικά με το θέμα των σπουδων, έχω διχαστεί..
Δεν βρίσκω ΤΙΠΟΤΑ απολύτως που να ικανοποιεί και την επαγγελματική εξασφάλιση, ζήτηση και καλό εισόδημα αλλα ταυτόχρονα να ικανοποιεί αυτο που θέλω πραγματικά.
Για παράδειγμα, έχω iq 118, πάνω από το φυσιολογικό και συγκαταλτήέγομαι στους έξυπνους, όπως επίσης είμαι πολύ καλή στο να λύνω περίπλοκα προβλήματα, μαθηματικών και λογική.. Μην ξεχάσω πως απομνημονεύω πολύ εύκολα!
Θα μπορούσα να ακολουθήσω επαγγελματική καριέρα ως δάσκαλος, γιατρός, φυσικός, χημικός, μαθηματικός, πολιτικός μηχανικός κ.α.
Το όνειρο μου όμως είναι ο χορός, η ψυχολογία και πάνω από όλα η υποκριτική που έχω΄μεγάλο ταλέντο και κλίση σε αυτή.
Τα παραπάνω όνειρα μου όμως δεν βγάζουν καλά χρήματα και δεν έχουν μεγάλη ζήτηση όπως επίσης δεν χρειάζονται αξιοποίηση των γνώσεων μου.
Και σκέφτομαι ''Μια είναι η ζωή, γιατί να μην ακολουθήσω το όνειρο μου?''
Αλλά αν το ακολουθήσω και μπω σε λάθος δρόμο τότε μπορεί όλη μου η ζωή να επηρεαστεί αρνητικά. Το άλλο που σκέφτηκα είναι να ακολουθήσω δύο πράγματα στην ζωή μου αλλά ειλικρινά πιστεύω πως μια 17χρονη δεν μπορεί να αποφασίσει ακόμη για το μέλλον της.
Δεν είναι ώριμο.
Περιμένω την άποψη σας πάνω στο θέμα, ιδιάιτερα από αυτούς που έχουν σκεφτεί πάρόμοια.
Εγώ πιστεύω πως πρέπει να ακολουθήσεις τ όνειρο σου και να γίνεις αυτό που θέλεις...Γιατί μετά θα είσαι δυστυχισμένη...
Ναι, αλλά μετά όταν δεν θα έχω φράγκα να ταϊσω την οικογένεια μου, θα είμαι πιο δυστυχισμένη.. :P
Δεν το ξέρεις αυτό...και ούτως ή άλλως, εγώ πιστεύω ότι αν αγαπάς κάτι πάρα πολύ θα βρεις δουλειά...
Lizzy Cullen έγραψε:ενδιαφερον!!! το ξερεις ομως οτι καποια στιγμη λογικα θα παθεις...καταθλιψη, ετσι δεν ειναι?? θελω να πω, ζεις στην ελλαδα.......
πρωτον. δε θα γινω καπετανιος σε περιπτωση που το μπερδεψες..
θα ζω στην Ελλαδα. και ο θειος μου δουλευει με ναυτιλιακα και ειναι στην ελλαδα
δευτερον. θα βρω δουλεια στο εμπορικο ναυτικο. συγκεκριμενα στο τμημα operation
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Victoria στις Τετ 15 Ιουν 2011, 11:23, 3 φορές συνολικά
A, okay Βικτώρια
Λοιπον, Σουλα μου!!! Εγω θα σου ελεγα να γινεις ενα απο τα δάσκαλα, γιατρός, φυσικός, χημικός, μαθηματικός, πολιτικός μηχανικός και ταυτοχρονα να βρεις και μια σχολη που δεν θα απαιτει πολλες ωρες και διαβασμα και να τα σπουδασεις ταυτοχρονα. Η αλλη λυση ειναι να σπουδασεις πρωτα ατο που δεν θες, να τελειωσεις και να εχεις κατι σιγουρο και μετα να συνεχισεις σπουδαζοντας το ονειρο σου. Και στις δυο περιπτωσεις αν το ονειρο σου καταστραφει θα ξερεις οτι τουλαχιστον ροσπαθησες αλλα ησουν αρκετα τυχερη ετσι ωστε να μην χασεις τα καλυτερα χρονια της ζωης σου προσπαθωντας για κατι που τελικα απετυχε.
Αν παλι διαλεξεις να ασχοληθεις με επεγγελμα απο αυτα που λες οτι υποτιθεται δεν βγαζουν λεφτα τοτε δεν θα εχεις καποιο "plan B" και πιστευω οτι η ζωη μας πρεπει να αποτελειται απο πολλα σχεδια.
Τελος θα ηθελα να σε βαλω να σκεφτεις κατι. Αν οντως εισαι οσα καλη πιστευεις θελεις να μεινεις Ελλαδα?? Εγω στην θεση σου θα πηγαινα στο εξωτερικο......
Λοιπον, Σουλα μου!!! Εγω θα σου ελεγα να γινεις ενα απο τα δάσκαλα, γιατρός, φυσικός, χημικός, μαθηματικός, πολιτικός μηχανικός και ταυτοχρονα να βρεις και μια σχολη που δεν θα απαιτει πολλες ωρες και διαβασμα και να τα σπουδασεις ταυτοχρονα. Η αλλη λυση ειναι να σπουδασεις πρωτα ατο που δεν θες, να τελειωσεις και να εχεις κατι σιγουρο και μετα να συνεχισεις σπουδαζοντας το ονειρο σου. Και στις δυο περιπτωσεις αν το ονειρο σου καταστραφει θα ξερεις οτι τουλαχιστον ροσπαθησες αλλα ησουν αρκετα τυχερη ετσι ωστε να μην χασεις τα καλυτερα χρονια της ζωης σου προσπαθωντας για κατι που τελικα απετυχε.
Αν παλι διαλεξεις να ασχοληθεις με επεγγελμα απο αυτα που λες οτι υποτιθεται δεν βγαζουν λεφτα τοτε δεν θα εχεις καποιο "plan B" και πιστευω οτι η ζωη μας πρεπει να αποτελειται απο πολλα σχεδια.
Τελος θα ηθελα να σε βαλω να σκεφτεις κατι. Αν οντως εισαι οσα καλη πιστευεις θελεις να μεινεις Ελλαδα?? Εγω στην θεση σου θα πηγαινα στο εξωτερικο......
Σελίδα 1 από 3 • 1, 2, 3
Σελίδα 1 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Κυρ 16 Μάης 2021, 16:21 από DeathView*
» Gotham
Κυρ 16 Μάης 2021, 16:17 από DeathView*
» New Girl
Κυρ 16 Μάης 2021, 16:16 από DeathView*
» Suits
Κυρ 16 Μάης 2021, 16:16 από DeathView*
» La casa de papel