Πρόσφατα Θέματα
Παρόντες χρήστες
119 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 119 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησηςΚανένας
[ Δες όλη τη λίστα ]
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 545, στις Πεμ 01 Ιαν 2015, 15:59
Σύνδεση
Οι λύκοι του Mercy Falls
+6
Elizabeth _ Cullen <3
Celest Volturi
Christian Ozera
paru
Roza Cullen
Rosemarie Hathaway
10 απαντήσεις
Fandom World :: Fandom World :: Βιβλιοθήκη :: Βιβλία
Σελίδα 1 από 1
Οι λύκοι του Mercy Falls
Ρίγος
της Maggie Stiefvater
της Maggie Stiefvater
Περιγραφή
Η Γκρέις έχει περάσει χρόνια παρακολουθώντας τους λύκους στο δάσος πίσω από το σπίτι της. Ξέρει πως ένας λύκος με κίτρινα μάτια -ο δικός της λύκος- την παρακολουθεί. Νιώθει μια βαθιά οικειότητα μαζί του δίχως να μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Ο Σαμ ζει δύο ζωές. Η μία ως λύκος κι η άλλη ως άνθρωπος. Ως λύκος είναι η σιωπηλή συντροφιά της κοπέλας που αγαπάει. Ως άνθρωπος δεν έχει τολμήσει ακόμα να της μιλήσει. Όταν, κάποια στιγμή, οι κυνηγοί πληγώνουν τον Σαμ, αυτός καταφέρνει να αποκτήσει την ανθρώπινη μορφή του και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Γκρέις. Εκεί εκφράζεται η αγάπη των δύο νέων και ο αναγνώστης παρακολουθεί με αγωνία την πάλη του αγοριού να απαλλαγεί από το μοναχικό του παρελθόν αλλά και από την αγέλη των λυκανθρώπων που εποφθαλμιούν την ευτυχία του, καθώς και την πάλη της κοπέλας να τον κρατήσει για πάντα κοντά της βάζοντας, πολλές φορές, σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.
Η Μάγκι Στίφβατερ δημιουργεί ένα υποβλητικό, αρχετυπικό μυθιστόρημα ρομαντικού έρωτα, το οποίο χτίζει πάνω στον μύθο του λυκάνθρωπου δίνοντάς του νέα πνοή, καθώς τα μυθικά αυτά όντα παύουν να είναι εξαρτημένα από τις ζωώδεις ορμές τους και αποκτούν τρόπους να τις τιθασεύουν με το πνεύμα και τα ευγενικά τους συναισθήματα. Η αφήγηση γίνεται με μικρά κεφάλαια, στα οποία εναλλάσσονται οι φωνές των δύο ηρώων και κοφτές προτάσεις, χαρίζοντας έτσι έναν έντονο ρυθμό αλλά και ανακουφιστικές στιγμές γαλήνης, ειδικά μετά τις σκηνές του επώδυνου σωματικού τρόμου του Σαμ, που οδηγούν τον αναγνώστη σε μια ολοένα αυξανόμενη συγκινησιακή φόρτιση μέχρι το τρυφερό τέλος.
Μια σύγχρονη ρομαντική ιστορία απελπισμένου έρωτα που γίνεται πραγματικότητα παρά τα αξεπέραστα εμπόδια, γραμμένη με θαυμαστή τέχνη από μια συγγραφέα που δείχνει να κατέχει πολύ καλά τα υλικά της αλλά και τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθύνεται.
Rosemarie Hathaway- Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....
Απ: Οι λύκοι του Mercy Falls
Επισης το εχω διαβασει!!και θα το συνηστουσα ανεπιφυλακτα σε ολους
Roza Cullen- V.I.P. Member
- Αριθμός μηνυμάτων : 4115
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2010
Τόπος : οπου ειναι ο Εντουαρντ!!!
Είναι οντως πολυ ωραίο... βεβαια εγω το διαβασα στα αγγλικα (οπως τ περισσοτερα) και δεν ξερω πως είναι η ελληνικη εκδοση.... μου αρεσε παρα πολυ ο τροπος ζωης των λυκων
- Σπόιλερ:
- και πως στο τελος μενουν για πάντα λυκο
Εχει και δεύτερο?
Rosemarie Hathaway- Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....
Christian Ozera- Ultimate Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 1431
Ημερομηνία εγγραφής : 05/09/2010
το πρωτο που διαβασα δεν με ενθουσιασε εχω το δευτερο στα αγγλικα και καποια στιγμη θα το διαβασω
Celest Volturi- Administrator
- Αριθμός μηνυμάτων : 5395
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010
Τόπος : athens
και γω εχω τ 2ο στα αγγλικα αλλα δεν το εχω διαβασει ακομα
- Σπόιλερ:
- απ οτι ειδα ερχεται κ ενας αλλος κ παιζει κατι σ ερωτικο τριγωνο.. και αρχιζει να αλλαζει αυτη σε λυκο
να σου πω την αληθεια αυτο περιμενα να γινει απο το πρωτο
- Σπόιλερ:
- αυτη να γινεται σε λυκο. αληθεια μηπως ξερεις αν αυτος θα ξαναγινει ποτε?
ειναι τελειο βιβλιο εχς και ενα αλλο με παρομιο περιεχομενο ! λεγετε το ονομα μου ειναι μνημη :bravisimo: τελει και τα 2 η μαλςν 3 και το ξυπνα τα ονειρα σου δεν ειναι δικα σου θεικα !!!!
Elizabeth _ Cullen <3- Almost Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 61
Ημερομηνία εγγραφής : 12/11/2010
Τόπος : Ελλάδα - Θεσσαλονίκη
το ξυπνα τα ονειρα σου δεν ειναι δικα σου ειναι καινουργιο? δεν το εχω ξαναακουσει
OH NO!!!!!!!! εχει ακι δευτερο!!εγω το πηρα με την προυποθεση να ειναι ενα για να μην ξοδευω λεφτα σε sequel παλι..... δεν με βλεπω να περνω την Γυαλινη Πολη
Κρίμα στον χρόνο που αφιέρωσα για να το διαβάσω Οι λυκάνθρωποι εμφανίζονται σαν κουτάβια...Αν είναι δυνατόν!!!
Draculaura- Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 265
Ημερομηνία εγγραφής : 06/06/2011
Τόπος : Planet Hell...
καλα ναι οι λυκοι δεν ηταν οπως περιμενα αλλα τουλαχιστον δεν ειχε βρικολακες
Δεν με πειράζει αν έχει βρικόλακες ή λυκανθρώπους ένα βιβλίο, αρκεί να μην ξεφτιλίζονται με αυτόν τον τρόπο
Draculaura- Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 265
Ημερομηνία εγγραφής : 06/06/2011
Τόπος : Planet Hell...
Ναι και εγω ανακαλυψα οτι ειναι αλλα δυο βιβλια και εμεινα
Νομιζα οτι ηταν μονο ενα!!!Αλλα ετσι που τελειωνει θα ηθελα να δω μια συνεχεια...
*Αυτο που λετε για το ξυπνα τα ονειρα σου δεν ειναι δικα σου ειχα σκεφτει να το αγορασω
καλο;;;Το εχει διαβάσει κανεις;; :shimy: ΑΑΑ και για το αλλα το όνομα μου είναι μνήμη έχει συνέχεια;
Νομιζα οτι ηταν μονο ενα!!!Αλλα ετσι που τελειωνει θα ηθελα να δω μια συνεχεια...
*Αυτο που λετε για το ξυπνα τα ονειρα σου δεν ειναι δικα σου ειχα σκεφτει να το αγορασω
καλο;;;Το εχει διαβάσει κανεις;; :shimy: ΑΑΑ και για το αλλα το όνομα μου είναι μνήμη έχει συνέχεια;
Roza Cullen- V.I.P. Member
- Αριθμός μηνυμάτων : 4115
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2010
Τόπος : οπου ειναι ο Εντουαρντ!!!
Άπνοια βιβλίο 2
Η Γκρέις και ο Σαμ ξέρουν καλά ότι πρέπει να παλέψουν για να μείνουν μαζί. Για τον Σαμ, αυτό σημαίνει το ξεκαθάρισμα με το παρελθόν του ως λυκάνθρωπου. Για την Γκρέις, την αντιμετώπιση ενός μέλλοντος που γίνεται όλο και πιο αβέβαιο.
Στον κόσμο τους έρχεται ένας νέος λύκος με το όνομα Κόουλ. Το παρελθόν του είναι γεμάτο πόνο. Παλεύει με τους δικούς του δαίμονες αγκαλιάζοντας τη ζωή του λύκου, ενώ αρνείται κάθε ανθρώπινο δεσμό.
Για την Γκρέις, τον Σαμ και τον Κόουλ, η ζωή είναι μια συνεχής μάχη μεταξύ δύο δυνάμεων - του λύκου και του ανθρώπου. Καθώς ο κόσμος τους καταρρέει, η αγάπη είναι το μόνο που μένει σταθερό. Είναι, όμως, αρκετή;
Forever Βιβλίο 3
then.
When Sam met Grace, he was a wolf and she was a girl. Eventually he found a way to become a boy, and their love moved from a curious distance to the intense closeness of shared lives.
now.
That should have been the end of their story. But Grace was not meant to stay human. Now she is the wolf. And the wolves of Mercy Falls are about to be killed in one final, spectacular hunt.
forever.
Sam would do anything for Grace. But can one boy and one love really change a hostile, predatory world? The past, the present, and the future are about to collide in one pure moment - a moment of death or life, farewell or forever.
Ου ωραιο ακουγεται!Το έχεις διαβασει καμια να μου πει αποψεις;
Maria Colden- Ultimate Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 1048
Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2011
Τόπος : Θεσσαλονικη
η απνοια ειναι συνεχεια του ριγους το οποιο εχω διαβασει ειναι πολυ ωραιο βιβλιο αν σ αρεσει η περιπετεια και το εξωπραγματικο
αν και μου μοιαζει λιγο σαν σημειωματαριο παντως το βρηκα καλο
zan- Fan
- Αριθμός μηνυμάτων : 138
Ημερομηνία εγγραφής : 19/01/2012
Τόπος : Σέρρες
Fandom World :: Fandom World :: Βιβλιοθήκη :: Βιβλία
Σελίδα 1 από 1