Translation-Language
English French German Spain Italian DutchRussian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πρόσφατα Θέματα
» This Is Us
Τετ 30 Μάης 2018, 20:27 από DeathView*

» Instinct
Δευ 28 Μάης 2018, 19:14 από DeathView*

» Krypton
Τετ 23 Μάης 2018, 09:28 από DeathView*

» The Royals (TV Series 2015– )
Τετ 23 Μάης 2018, 09:23 από DeathView*

» Θα άνοιγες την πόρτα?
Παρ 18 Μάης 2018, 20:52 από DeathView*

» Μέτρημα ως το άπειρο
Παρ 18 Μάης 2018, 20:52 από DeathView*

» Ποιο emoticon σας εκφράζει;
Παρ 18 Μάης 2018, 20:51 από DeathView*

» θα ηθελα..
Παρ 18 Μάης 2018, 20:51 από DeathView*

» Αγαπώ/Μισώ
Παρ 18 Μάης 2018, 20:51 από DeathView*

» ..Αλυσίδα..
Παρ 18 Μάης 2018, 20:51 από DeathView*

Εικονοθήκη


Παρόντες χρήστες
4 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 4 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης

Κανένας

[ Δες όλη τη λίστα ]


Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 545, στις Πεμ 01 Ιαν 2015, 15:59
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Πήγαινε κάτω

Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Rosemarie Hathaway Την / Το Παρ 12 Αυγ 2011, 21:39

Τι είναι η βουλιμία
Η βουλιμία είναι μία διαταραχή διατροφής και αναφέρεται στην υπερβολική κατανάλωση τροφής μέχρι σημείου υπερβολικού κορεσμού, που συχνά συνοδεύεται από την αίσθηση απώλειας του ελέγχου. Στη συνέχεια το άτομο εκδηλώνει αντισταθμιστικές συμπεριφορές από φόβο μήπως αυξηθεί το σωματικό του βάρος. Στις συμπεριφορές αυτές συγκαταλέγονται η πρόκληση εμετού, η χρήση καθαρτικών/διουρητικών, η υπερβολική εκγύμναση κλπ.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι δυνατόν να προκληθούν προβλήματα σωματικής υγείας. Οι πιο συνηθισμένες επιπτώσεις σχετίζονται με τις αντισταθμιστικές συμπεριφορές, όπως η φθορά των δοντιών, το πρήξιμο του προσώπου, ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός και η μυϊκή ατονία που προκαλούνται από τους συχνούς εμετούς. Ωστόσο εξίσου σημαντικές είναι οι επιπτώσεις σε ψυχικό επίπεδο.

Tι προκαλεί τη βουλιμία και πότε εκδηλώνεται;
Το πρόβλημα συνίσταται στη σημασία που έχει το βάρος του ατόμου για το ίδιο και όχι σε αυτό καθαυτό το βάρος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η αυτοπεποίθηση του ατόμου αρχίζει να εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από το βάρος του και η σκέψη του περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από θέματα βάρους. Από εκεί και πέρα είναι απολύτως αναμενόμενο να οδηγηθεί το άτομο σε ακραίες συμπεριφορές για τον έλεγχο του βάρους του σώματος, όπως π.χ. το να γυμνάζεται υπερβολικά και να μην τρώει καθόλου. Ωστόσο, είναι αδύνατον το σώμα να ανεχτεί για μεγάλο διάστημα μία τέτοια μεταχείριση και έτσι το άτομο οδηγείται αναπόφευκτα στα "ξεσπάσματα βουλιμίας". Αυτά με τη σειρά τους αποτελούν το ερέθισμα για ακόμη πιο έντονες και ακραίες συμπεριφορές ελέγχου του βάρους, οι οποίες οδηγούν σε νέα ξεσπάσματα κ.ο.κ
Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι το άτομο πιστεύει ότι και οι άλλοι άνθρωποι μοιράζονται την παραποιημένη εικόνα που έχει το ίδιο για το σώμα του. Εδώ παρατηρείται ένα άλλο χαρακτηριστικό των παραποιμένων αντιλήψεων, δηλαδή η ικανότητά τους να επιβιώνουν ακόμη και σε πείσμα των δεδομένων της πραγματικότητας. Αντί οι ερωτικοί σύντροφοι, που προσεγγίζουν το άτομο, να το κάνουν να θέσει σε αμφισβήτηση τη βεβαιότητά ότι έχει πρόβλημα με το βάρος, αυτό που συμβαίνει είναι ότι ουσιαστικά θέτει το άτομο υπό αμφισβήτηση τα αισθητικά κριτήρια των άλλων.
Η βουλιμία εμφανίζεται συνήθως στο τέλος της εφηβείας ή την αρχή της ενηλικίωσης και συχνά στο ιστορικό του ατόμου αναφέρεται αυξημένο βάρος ή παχυσαρκία. Συχνά αναπτύσσεται μετά από μία ψυχοπιεστική κατάσταση, δηλαδή μετά από μία δύσκολη εμπειρία που βιώνει ένας άνθρωπος. Μερικές φορές το πρόβλημα περνάει απαρατήρητο γιατί το σωματικό βάρος του ατόμου μπορεί να παραμείνει κανονικό ή ακόμα και κάπως αυξημένο.
Μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τη βουλιμία, αλλά συνήθως δε "σταματάει" αυτόματα σε κάποια ηλικία.

Τι είναι τα επεισόδια ή κρίσεις υπερφαγίας;
Τυπικό χαρακτηριστικό ενός επεισοδίου υπερφαγίας είναι η αίσθηση απώλειας ελέγχου και η γρήγορη κατανάλωση απαγορευμένων ή παχυντικών τροφών, η οποία συχνά γίνεται με μηχανικό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι συμπεριφορές αυτού του τύπου σχετίζονται συνήθως με τις υπερβολικές προσδοκίες του ατόμου για έλεγχο του σωματικού του βάρους καθώς και με το γεγονός ότι το φαγητό είναι δυνατόν να αποκτήσει το χαρακτήρα μίας δραστηριότητας που προσφέρει ευχαρίστηση και παρηγοριά και υπό αυτήν την έννοια έχουν ψυχολογική χροιά.
Τα επεισόδια ή κρίσεις υπερφαγίας δεν σημαίνουν απαραίτητα την ύπαρξη βουλιμίας, καθώς δεν συνοδεύονται πάντα από αντισταθμιστικές συμπεριφορές, όπως πρόκληση εμετού, χρήση διουρητικών ή υπερβολική εκγύμναση. Ωστόσο μοιράζονται τον ίδιο αιτιολογικό μηχανισμό με τις κρίσεις βουλιμίας, και άρα αποτελούν και αυτές ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Τα επεισόδια ανεξέλεγκτης κατανάλωσης τροφής οδηγούν το άτομο στο να καταβάλει ακόμη πιο έντονες προσπάθειες για να ελέγξει τη διατροφή του, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανή η εμφάνιση νέων επεισοδίων υπερβολικής κατανάλωσης τροφής.
Συνήθως για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη η συνεργασία με έναν ειδικό, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διατροφής (το οποίο δεν οδηγεί σε αύξηση του βάρους) και να διερευνηθεί η σημασία του σωματικού βάρους για το άτομο, η οποία ουσιαστικά είναι και η αιτία για αυτές τις ακραίες συμπεριφορές.

Φοβάμαι ότι αν φάω κάποια "απαγορευμένη" τροφή θα χάσω τον έλεγχο
Αυτή ακριβώς η προσπάθεια απόλυτου ελέγχου της διατροφής είναι που βρίσκεται στη ρίζα της έναρξης και διατήρησης του προβλήματος. Το υπερβολικά αυστηρό πρόγραμμα διατροφής στερεί από τον οργανισμό απαραίτητα συστατικά και ουσιαστικά εντείνει τα «ξεσπάσματα» υπερκατανάλωσης τροφής. Με άλλα λόγια, όσο πιο αυστηρά κριτήρια θέτετε απέναντι στις βασικές βιολογικές σας ανάγκες, τόσο πιο πολύ καταπιέζεστε και τόσο πιο πολύ αυξάνετε την πιθανότητα ο οργανισμός σας να αντιδράσει καταναλώνοντας πολύ μεγάλες ποσότητες τροφής όταν βρεθείτε σε ένα χώρο όπου είναι διαθέσιμες όπως πχ. σε μια ταβέρνα.

Μπορεί κανείς να απαλλαγεί τελείως από τη βουλιμία;
Βεβαίως και είναι δυνατόν να απαλλαγεί κανείς εντελώς από ένα τέτοιο πρόβλημα διατροφής. Αυτό που είναι σημαντικό να έχει κανείς υπόψη είναι ότι τελικός σκοπός της θεραπείας είναι ακριβώς το να αναθεωρήσει κανείς τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και το φαγητό και όχι να προσπαθεί να ζεί "φυσιολογικά" εις πείσμα του τρόπου με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Βέβαια η πρώτη προτεραιότητα σε μία προσπάθεια θεραπείας είναι η επιστροφή σε ένα κανονικό τρόπο διατροφής και ζωής, προκειμένου να διαφυλάξει το άτομο τον εαυτό του από τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τις διαταραχές διατροφής, αλλά και για να διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία ότι κάποιες απόψεις που είχε σχετικά με τον τρόπο διατροφής, το βάρος που θα έπαιρνε αν διατρεφόταν κανονικά κλπ, δεν ισχύουν. Ωστόσο, ο τελικός σκοπός της θεραπείας είναι να νιώσει κανείς καλά με τον εαυτό του και το βάρος του, αλλά και να αποκτήσει τη βεβαιότητα ότι οι αλλαγές που επιτεύχθηκαν είναι σταθερές και ότι δεν πρόκειται να υπάρχει επιστροφή σε παλαιότερα πρότυπα συμπεριφοράς. Καλό θα ήταν να συζητηθούν οι ανησυχίες αυτές με έναν ειδικό σε προβλήματα διατροφής, προκειμένου να υπάρξει πιο αναλυτική ενημέρωση για το θεραπευτικό πλάνο.

Εσείς έχετε αντιμετωπίσει ποτέ τέτοιο πρόβλημα;


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tina Cullen στις Παρ 12 Αυγ 2011, 23:03, 1 φορά


Ονειρέψου με
μα μη μ'αγγίζεις.
avatar
Rosemarie Hathaway
Moderator
Moderator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ταύρος Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Arg Winchester Την / Το Παρ 12 Αυγ 2011, 22:25

Είναι ένα πολύ συμαντικό θέμα που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή!!!!!! Πολύ καλή δουλειά Χριστίνα και πολύ χρήσιμο!!!!!!!!!!!!!!avatar
Arg Winchester
Devoted Fan
Devoted Fan

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 929
Κριός Ηλικία : 30
Ημερομηνία εγγραφής : 12/08/2011
Τόπος : Salonica

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Rosemarie Hathaway Την / Το Παρ 12 Αυγ 2011, 22:34

Ευχαριστώ! Ναι είναι πολύ σοβαρό! Και μοιάζει πολύ με τη νευρική ανορεξία μόνο που αντί να μην τρως σχεδόν καθόλου τρως πάρα πολύ!

Και υποπτεύομαι ότι αντιμετωπίζω βουλιμία αλλά σε μια πιο ελαφριά "έκδοση" shy
Και δεν ξέρω τι να κάνω......


Ονειρέψου με
μα μη μ'αγγίζεις.
avatar
Rosemarie Hathaway
Moderator
Moderator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ταύρος Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Arg Winchester Την / Το Παρ 12 Αυγ 2011, 22:45

Να πας σε κάποιον καλό διατροφολόγο ώστε να σου πει τι πρέπει να τρως μεσα στη διάρκεια της ημέρας και να σου δώσει λύσεις για το πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις όσο είναι νωρίς ακόμη. Είναι γεγονός πως γυναίκες παίρνουν κιλά στην εφηβεία - ή αντιμετόπιζουν ποιο συχνά την βουλιμία η την ανορεξία - γιατί τότε αρχίζουν και αλλάζουν οι ορμόνες. Αν νομίζεις πως έχεις κάτι τέτοιο πρόλαβετο τώρα αργότερα θα έχεις να αντιμετοπίσεισ περισσότερες δυσκολίες ιδικά αν πάρεις κιλά.....Και δεν μιλάω μόνο για τα κιλά ως άποψη ομορφιάς αλλά και για την υγεία. Ούτε τα πολλά κιλά αλλά ούτε και τα πολύ λίγα κιλά είναι υγεια.avatar
Arg Winchester
Devoted Fan
Devoted Fan

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 929
Κριός Ηλικία : 30
Ημερομηνία εγγραφής : 12/08/2011
Τόπος : Salonica

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Rosemarie Hathaway Την / Το Σαβ 13 Αυγ 2011, 00:43

Σ'ευχαριστώ για τις συμβουλές σου καλή μου! Θα το συζητήσω και με τους γονείς μου! Δεν τους το έχω πει ακόμα. shy


Ονειρέψου με
μα μη μ'αγγίζεις.
avatar
Rosemarie Hathaway
Moderator
Moderator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ταύρος Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Tania_Re Την / Το Σαβ 13 Αυγ 2011, 00:45

Εγώ πάντω ήμουν βουλιμική/λαίμαργη αλλά ευτυχώς δεν έχω ξεπεράσει το όριο του κανονικού βάρους.. Ακόμη, απορώ..avatar
Tania_Re
Administrator
Administrator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 5055
Δίδυμος Ηλικία : 21
Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2010
Τόπος : Θεσσαλονίκη

http://cheapviewslikes.com http://youngwildfree.co

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Rosemarie Hathaway Την / Το Σαβ 13 Αυγ 2011, 00:47

Ναι κι εγώ! Είμαι ακόμα λεπτή! Αλλά αν συνεχίσω έτσι δεν με βλέπω καλά!!


Ονειρέψου με
μα μη μ'αγγίζεις.
avatar
Rosemarie Hathaway
Moderator
Moderator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ταύρος Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Arg Winchester Την / Το Σαβ 13 Αυγ 2011, 23:25

Παίζουν ρόλο πολλά. Συνήθως άνθρωποι που είναι πολύ νευρικοί δεν βάζουν κιλά και συνήθως είναι πολύ αδύνατοι έως κοκαλιάρηδες. Επίσης αν γυμνάζεσαι η κάνει κάποιο σπορ είναι λογικό να μην δεν βάζεις γιατί καις τις θερμίδες σου.avatar
Arg Winchester
Devoted Fan
Devoted Fan

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 929
Κριός Ηλικία : 30
Ημερομηνία εγγραφής : 12/08/2011
Τόπος : Salonica

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Nemesis of Love Την / Το Κυρ 14 Αυγ 2011, 03:42

Μου εχει τυχει αρκετες φορες και συνηθως στις μερες που εχω περιοδο. Αφου την μια μερα την παιρνω νυστικη τις επομενες τρωω οτι βρω μπροστα μου. Και ενω εχω παραπανισια κιλα δεν νομιζω να εχω βουλιμια. Παντως προσπαθω να προσεχω τι τρωω και ποτε μου δεν εκανα εμετο θελημενα.


avatar
Nemesis of Love
Administrator
Administrator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 28681
Τοξότης Ηλικία : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010
Τόπος : Sydney, Australia

http://afoiaf.forumgreek.com/forum http://queen-of-winterfell.tumblr.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Arg Winchester Την / Το Κυρ 14 Αυγ 2011, 06:49

Το να κάνεις εμετό ηθελημένα είναι ανορεξία όχι βουλιμία. Στη βουλιμία κάνεις εμετό αναγκαστικά γιατί έχεις φάει τα άντερα σου :tonguetease:avatar
Arg Winchester
Devoted Fan
Devoted Fan

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 929
Κριός Ηλικία : 30
Ημερομηνία εγγραφής : 12/08/2011
Τόπος : Salonica

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Nemesis of Love Την / Το Κυρ 14 Αυγ 2011, 13:11

αυτο τελος πάντων.......


avatar
Nemesis of Love
Administrator
Administrator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 28681
Τοξότης Ηλικία : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010
Τόπος : Sydney, Australia

http://afoiaf.forumgreek.com/forum http://queen-of-winterfell.tumblr.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Marzaki Cullen Την / Το Τετ 05 Οκτ 2011, 13:34

Εγω πριν κανα χρονο αντιμετοπιζα κατι τετοιο... ετρωγα τα παντα και μετα εκανα εμετο γτ δεν μπορουσ ανα χωνεψω... αλλα ευτυχως το ξεπερασα...Akaku akaku akaku yurete
Yume no yume no hate e


Vampire Knight
Kaname-Senpai ♥️♥️
avatar
Marzaki Cullen
Fangirl Forever
Fangirl Forever

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 2076
Κριός Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 10/08/2010
Τόπος : ΚεrατciΝi Cιτy

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Maria Colden Την / Το Δευ 21 Νοε 2011, 16:59

το αντιμετωπισα κυριως όταν είχα νευρα 'η αγωνια αλλα το αντιμετωπισα με yoga


avatar
Maria Colden
Ultimate Fan
Ultimate Fan

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 1048
Ζυγός Ηλικία : 88
Ημερομηνία εγγραφής : 20/11/2011
Τόπος : Θεσσαλονικη

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Celest Volturi Την / Το Δευ 21 Νοε 2011, 17:08

yoga!!!!!! θελω να μαθω καποια στιγμη πρεπει να ειναι πολυ ενδιαφερον και χαλαρωτικη.

βουλιμια δεν νομιζω να ειχα ποτε. βεβαια υπαρχουν φαγητα (σοκολατες) που μ αρεσουν να τρωω μεγαλες ποσοτητες αλλα οταν λεω μεγαλες ποσοτητες εννοω μια ολοκληρη σοκολατα την ημερα ή δυο το πολυ παρολα αυτα δοξα το θεο στο μεταβολισμο μου τα κιλα μου εχουν διατηρηθει στο κανονικα ή και ναπαρω καποιο θα γινει αμεσως υψος (εχει καταντησει σπαστικο). αλλα βουλιμια δοξα το θεο ποτε."I love books.
I love that moment when
you open one and sink into it
you can escape from the world,
into a story that's way more
interesting than yours
will ever be.
avatar
Celest Volturi
Administrator
Administrator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 5395
Τοξότης Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 29/06/2010
Τόπος : athens

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Rosemarie Hathaway Την / Το Δευ 21 Νοε 2011, 21:02

^Τυχερή είσαι! ::p Εμένα ευτυχώς μου φυγε... Pray


Ονειρέψου με
μα μη μ'αγγίζεις.
avatar
Rosemarie Hathaway
Moderator
Moderator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 8732
Ταύρος Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 06/08/2010
Τόπος : Στον κόσμο των ονείρων....

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Tania_Re Την / Το Δευ 21 Νοε 2011, 21:08


από την yoga, το καλύτερο είναι ο διαλογισμός.. οι ασκήσεις είναι

Σπόιλερ:
μαλακίες

βέβαια συνεχίζω να τις κάνω γιατί μου αρέσουν.. ΛΟΛavatar
Tania_Re
Administrator
Administrator

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 5055
Δίδυμος Ηλικία : 21
Ημερομηνία εγγραφής : 20/06/2010
Τόπος : Θεσσαλονίκη

http://cheapviewslikes.com http://youngwildfree.co

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Αντιμετωπίζω τάσεις βουλιμίας.......

Δημοσίευση από Nantia Hale_Biers Την / Το Δευ 21 Νοε 2011, 21:18

βουλημια ειχε μια ξαδερφη μου και ειχε φτασει σε ενα σταδιο να κανει εμετο ακομα και με ενα μπισκοτο
ειναι χαλια πραγμα και πρεπει να το προσεξουμε


avatar
Nantia Hale_Biers
V.I.P. Member
V.I.P. Member

Θηλυκό Αριθμός μηνυμάτων : 9307
Ζυγός Ηλικία : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 03/09/2010
Τόπος : L.A.

http://www.greek-parea.net/ http://candicemorgan-accola.tumblr.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης